3x ovenschotels die je kunt maken in de airfryer

Ook al klinkt het zo logisch, maar je hoeft niet per se een oven te hebben om een ovenschotel klaar te maken. Je kunt namelijk prima een ovenschotel maken als je een airfryer hebt. Heb je nog geen airfryer? Dan kun je verschillende prijzen vergelijken, zodat je altijd de beste airfryerdeal hebt. Het fijne van een airfryer is dat je binnen no time een ovenschotel – of eigenlijk een airfryerschotel – op tafel hebt staan. Hieronder staan een aantal recepten van schotels die je kunt maken met dit handige apparaat. 

1. Gehaktballenschotel

Voor iedereen die dol is op gehaktballen: opgelet. Deze gehaktballenschotel wordt namelijk gegarandeerd jouw favoriete recept! Bovendien is deze schotel heel makkelijk te maken. De eerste stap is om een vuurvaste schaal in te vetten. Leg hier bovenop wat aardappelschijfjes en kneed in de tussentijd het gehakt tot balletjes. Je kunt het gehakt eventueel op smaak brengen met wat kruiden. Leg vervolgens de gehaktballen boven op de aardappelschijfjes. Naast het gehakt en de aardappels kun je ook wat groenten toevoegen, zoals broccoli. Doe hier wat geraspte kaas over en zet de schotel in de airfryer. Doe de airfryer aan op 170 graden, een halfuurtje lang. Ben je nog niet in het bezit van een airfryer? Dan begint de eerste stap bij het aanschaffen van een airfryer: om geld te besparen kun je zoeken op ‘airfryer aanbieding’.

2. Broccoli-kipschotel

Een heerlijke én gezonde airfryerschotel is de variant met broccoli en kip. Allereerst moet je wat crème fraîche op smaak brengen met kruiden en eventueel wat knoflook. Meng dit vervolgens door de kip. Vet vervolgens de vuurvaste schaal in en leg hier bovenop de aardappelschijfjes. Leg vervolgens de kip in de schaal, samen met de broccoli en een gesnipperde ui. Strooi er wat geraspte kaas over en de schaal is klaar om in de airfryer te gaan, gedurende driekwartier op 150 graden.

3. Macaronischotel

De macaronischotel vergt wellicht wat meer tijd en voorbereidingswerk, maar dan heb je ook wat. Eerst moet je namelijk vier tomaten, twee teentjes knoflook, een ui en een lente-ui snijden. Ook moet je de macaroni koken en het gehakt rullen in de pan. Voeg aan het gehakt vervolgens de groenten toe en een blikje tomatenpuree. Laat een tomaat achterwege voor de garnering. Doe vervolgens de macaroni in de schaal, samen met de gehakt en de groenten. Strooi er wat geraspte kaas over en de achtergebleven tomaat en doe het in de airfryer. De ovenschotel is na een half uur klaar wanneer je het bakt op 180 graden. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.