Probeer eens een ovenschotel met côte de boeuf: een heerlijke smaaksensatie

Côte de boeuf is een soort biefstuk dat afkomstig is van de laatste zes ribben van het rund. Het vlees is vaak zachter dan andere soorten, dit komt omdat het vlees aan de voorkant van het rund vaak minder gespierd is. Door het feit dat het vlees daar zachter is en meer vet bevat, zorgt dat voor meer smaak. Maar kun je ook meer gerechten maken met dit vlees naast het los serveren van de biefstuk? Zeker kan dat! Hier lees je wat je precies kan maken met côte de boeuf.

Probeer ovenschotels! 

Er zijn veel verschillende soorten ovenschotels en je kunt ze zo gek niet bedenken. Mensen wisten door de jaren heen heel creatief te zijn met ovenschotels. Zo ook met Côte de Boeuf worden ovenschotels gemaakt, en niet geheel zonder succes! Probeer bijvoorbeeld eens een zelfgemaakte kruidenolie. Een kruidenolie toevoegen aan je ovenschotel kan al snel zorgen voor een betere smaak, dit kan al heel makkelijk met bijvoorbeeld knoflook, rozemarijn blaadjes, salieblaadjes en olijfolie. Voeg daar nog wat peper en zout aan toe en voilà! Een makkelijke zelfgemaakte kruidenolie! 

Welke groenten kan ik toevoegen? 

Wat ook heel belangrijk is in een ovenschotel zijn de groentes, want dat serveer je tevens naast de côte de boeuf. Probeer het bijvoorbeeld met gepofte tomaatjes en krielaardappelen. Maar bijvoorbeeld zoete aardappel werkt ook goed in combinatie met dit vlees. Zo zijn er nog vele groentes die goed in combinatie zijn met côte de boeuf in een ovenschotel, bijvoorbeeld sperziebonen, broccoli en bloemkool. 

Denk je nou, ik wil zo’n ovenschotel uitproberen maar ik heb geen flauw idee waar ik dit kwaliteitsvlees vandaan moet halen? Denk bijvoorbeeld aan online vlees kopen: dit is duurzaam en je kunt alles online over het product kunnen vinden. Dat scheelt een hoop tijd en moeite. 

Hoe kan ik het vlees het beste bereiden?

Bak het vlees van tevoren goed, dit kan gewoon in een koekenpan. Bak het goudbruin in 5 minuten. Bestrooi het vlees nogmaals met zout en peper voor dat beetje extra smaak. Laat het 25 minuten garen in de oven naast de andere groentes die je gekozen hebt in jouw ovenschotel. Laat de côte de boeuf daarna nog tien minuten onder aluminiumfolie rusten. Dan is je ovenschotel op zijn allerlekkerst. Dit exclusieve vlees kun je overigens op nog veel meer mogelijkheden bereiden, maar een ovenschotel is zeker een aanrader!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.