Zoete Aardappel Ovenschotel

Lasagne van zoete aardappel

Lasagne is natuurlijk een heerlijk gerecht en op en top Italiaans. Toch is het leuk om af en toe verschillende keukens met elkaar te combineren tot een nieuw ovengerecht. Een ovenschotel lasagne van zoete aardappel is hier een mooi voorbeeld van. Zoete aardappel is een gezonde groente en fijn om mee te variëren. Vooral om pasta eens te vervangen voor aardappel. Het is dus eigenlijk een zoete aardappel ovenschotel met een Italiaanse twist. Een leuk experiment en vooral een lekker recept om eens zelf van te genieten.

Bereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 40 minuten
Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram zoete aardappels
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 blikjes tomatenblokjes van 400 gram
  • 150 ml kokosmelk
  • 100 gram verse spinazie
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 scheutje basamico
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • Verse basilicum

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden
2. Snipper de ui, pers de knoflook, snij dunne plakjes van zoete aardappel en snij de paprika in stukjes.
3. Doe een beetje olijfolie in de pan en verhit de olie. Fruit de ui tot deze glazig is. Voeg hier de knoflook aan toe en verhit deze 30 seconden. Voeg daarna de tomatenblokjes, paprika, scheutje basamico, oregano en kokosmelk aan toe. Breng het mengsel roerend aan de kook en laat het een paar minuten pruttelen.
4. Schep nu de spinazie er dooreen en laat dit slinken. Doe er eventueel een snufje peper en zout bij. Mis je smaak? Dan kan je nog wat extra balsamico toevoegen.
5. Pak een ovenschaal en bedek de bodem met je saus. Doe hier de schijfjes zoete aardappel op. Voeg vervolgens weer een laag saus toe en een laag aardappels. Dit herhaal je net zo lang tot alles op is. Je eindigt altijd met een laag saus.
6. Strooi Parmezaanse kaas over de bovenkant me een paar blaadjes verse basilicum.
7. Zet de ovenschotel 35minuten in de oven. Als de ovenschotel klaar is kan je er eventueel nog een paar verse blaadjes basilicum op strooien.

Serveertip: Je kan naast zoete aardappel eventueel nog aubergine combineren. Je maakt dan een laag zoete aardappel en een laag aubergine.

Samenvatting
recipe image
Recept
Lasagne van Zoete aardappel
Schrijver
Gepubliceerd op
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *